Hjelpearbeide

Hjelpearbeide blant flomofre

I 2011 var det storflom i Budalangi og   mange måtte flytte til teltleire. Det viste seg at mange var syke både av malaria og infeksjoner pga det dårlige drikkevannet. Jane, som er sykepleier, Wenche, Caren og Samuel  begynte å gå fra telt til telt for å hjelpe de syke.   Dette ble starten på vårt hjelpearbeide blant flomomfre og andre som trenger hjelp.


På 4 år har ca. 20 000 personer fått hjelp. Dette er personer som er så fattige at de ikke har mulighet til å dra til sykestua for behandling. De fleste som kommer for å få hjelp er barn og eldre.  De fleste lider av malaria, diaré, åndedretts-sykdommer, kolera og andre vannbårne sykdommer på grunn av det forurensede vannet. 


Vi har to veldig gode medarbeidere i Jane, Elizabeth og Dick.  Jane er sykepleier og Dick jobber som hjelpepleier på Nyambare sykestue, men han pleier å reise ut i felten sammen med Jane for å gi helsehjelp til de fattigste. 


Dick har vært pådriveren til å starte KenyaHjelpen's jiggers kampanje.  Ikke nok med det, han bruker også av sin fritid til å hjelpe nødlidende.


Ønsker du å bidra med en gave, fyll ut skjemaet,VIPPS til 16449 eller sett inn direkte til konto 9365 16 40650.


Takk for gaven.

Køene kan bli lange.

Angeline med noen fryktelige sår som ikke en gang legen ville behandle.  Hun er diabetiker og da hun fjernet jiggers utviklet det seg infeksjoner i såret. 


Da Dick første gang behandlet henne var foten ødelagt av betennelse og var full av illeluktende materie og  han fant flere jiggers og mark inne i sårene da han renset de.  Allerede etter en måneds behandling kunne vi se stor forandring, såret var begynt å gro. 


Skulle tro det var helt umulig å  holde sårene rene og uten infeksjoner i disse omgivelsene, ettersom hun fortsatt bodde hjemme i et dårlig jordhus.  Men Dick greide det. 


For å holde såret rent og fri for betennelse brukte han brunt sukker.  Bakteriene foretrekker sukkeret framfor såret og etterlater såret helt friskt og fint.   


Utrolig hvor effektivt dette var.   

Gi en gave

 
 
 
 
 
 
 

Våre kontonumre


Konto nødhjelp:  9365 16 40650

Konto utgifter:      9365 16 40642

Man tager det man haver, og i mangel av ambulanse fungerer en trillebor også bra.