Om KenyaHjelpen

Fadderprogrammet vårt kom i gang etter et besøk i Kenya i januar 2009, hvor vi så nøden på nært hold. Området i Budalangi er preget av mye fattigdom pga tørke og fordi elva Nzoia nesten hvert år går over sine bredder pga store nedbørsmengder i fjellene. Da vi var der fantes det nesten ikke mat på markedene, og avlingene var i ferd med å tørke ut. Langsmed elva stod maisen under vann og fortsatt bodde noen i telt etter årets oversvømmelse. Så avlingene tørket ut noen steder og andre steder stod åkrene under vann.


Etter at vi kom tilbake til Norge, kunne vi ikke glemme det vi hadde sett og vi fikk stadig høre om nøden der som stadig ble verre og verre pga tørken. Enkelte steder begynte folk å dø av sult og vi fant ut at vi ville prøve å hjelpe til. Ettersom vi ikke kunne hjelpe så mange alene, bestemte vi oss for å starte med å skaffe faddere til foreldreløse barn som bor i meget fattige familier, for de er det mange av i Kenya. Malaria og hiv/aids er et stort problem og det er fører til at det er mange foreldreløse barn i Budalangi området. I første omgang prøvde vi forsiktig med 5 barn, men takket være dere faste faddere og givere har 440 barn til nå vært innom programmet vårt siden vi startet høsten 2009.


Barna blir fulgt opp jevnlig både med hjemmebesøk og skolebesøk. Mange av barna sliter veldig etter tapet av sine foreldre og alt de har vært igjennom.Men med et tett samarbeide mellom våre kvinnelige medhjelpere, verger, lærere og barnet, gjør vi det vi kan for å hjelpe dem til å bearbeide alt det vonde og igjen kunne fungere godt i skolen og ute blant andre.


Vi ønsker å hjelpe så mange barn som mulig og ettersom vi har stor nød for disse foreldreløse barna, er vi opptatt av at 100% av fadderbidrag går til barnet.Dette er viktig, og betyr veldig mye for oss.


Alle som jobber i Kenyahjelpen, både i Norge og Kenya jobber på frivillig basis etter eget ønske og interesse for å kunne hjelpe sine medmennesker. Den eneste som lønnes er Caren, og det er styret i KenyaHjelpen og gaver til diverse utgifter som dekker hennes lønn og alle andre utgifter vi har i Norge og i Kenya.Også reiser til Kenya dekker vi selv.Ikke noe av fadderbidraget eller gaver til nødhjelp forsvinner, alt går direkte til barnet. Vi vil heller ha flere faddere, og på den måten kunne hjelpe flere barn.Derfor er vi villige til å dekke omkostningene selv, om nødvendig.


Det betyr at absolutt alt, - 100% av det beløpet du bidrar med går direkte til barna. Ingenting forsvinner underveis eller brukes på andre ting.Vårt mål

er å hjelpe de foreldreløse barna og deres verger på best mulig måte. Vi driver først og fremst med å skaffe faddere til de foreldreløse barna, men vi formidler også annen form for nødhjelp.Det har blitt delt ut mat i de verste tørkeperiodene. Klær har blitt delt ut, og noen hus har blitt fikset eller bygget opp på nytt. Mange av barna har fått madrasser, tepper og alle barna har fått myggnett.


Mange barn har fått geiter av sine faddere og det gir dem mulighet til å få litt melk, og siden når flokken har blitt større kan de selge litt melk. En handikappet mann fikk en rullestol, slik at han kan få mulighet til å komme seg litt ut.Mulighetene er mange, og vi trenger flere støttepartnere. Det koster så lite for oss, men det kan gi en familie en helt ny start og nytt håp for framtiden. Og det nytter.